wenkbrauwen

POWDER BROWS

POWDER BROWS VS. OMBRE BROWS

Het zijn twee termen die je de laatste tijd heel veel hoort en als je Powder Brows of Ombre Brows hoort, dan gaat het vaak over hetzelfde. Lichte aanzet (aan de kant van de neus) en dan van licht naar donker naar de buitenkant. Toch is er een verschil tussen Powder Brows en Ombre Brows


POWDER BROWS

Met Powder Brows krijg je het effect als met een wenkbrauwpotlood. De randen rondom de wenkbrauw worden niet strak en blijven een beetje poederig, vandaar het woord "Powder".

OMBRE BROWS

De Ombre Brows zijn erg populair. De meeste mensen die het over Powder Brows hebben, bedoelen dan Ombre Brows. Om Ombre Brows met make-up voor elkaar te krijgen, kan je het beste wenkbrauwpoeder met een kwastje gebruiken. Hiermee heb je meer controle over het aanbrengen van de poeder. De aanzet kan je hiermee licht aanzetten en dan opbouwen van licht naar donker. Hoe fijn is het als je dat niet meer zelf hoeft te doen?

Het is ook mogelijk om een combinatie te maken tussen hairstrokes en schaduw. Dit allemaal bespreken we tijdens de eerste afspraak.

  • Geschikt voor elk type huid
  • Blijft ongeveer 1,5 jaar zitten
  • Strak, maar toch heel natuurlijk

Bel voor een afspraakVeel gestelde vragen

Zijn Ombre Brows voor mij geschikt?
Powder Brows zijn voor elke type huid geschikt. Het gaat langer mee dan hairstrokes (haartjes techniek). Powder Brows kunnen tot wel 2 jaar blijven zitten. Het is semi permanent, dus je zal het altijd blijven zien. Het vervaagt met de tijd.
Hoe ziet de behandeling eruit?
Tijdens de eerste behandeling vindt het intakegesprek plaats. Wij bespreken je wensen en we nemen je medische achtergrond door. Als dit afgerond is, gaan we de juiste kleur en vorm bepalen. Als jij de wenkbrauwvorm goedkeurt, gaan we starten met de behandeling! Powder Brows kost veel tijd, dus plan genoeg tijd in. Door o.a. de intake duurt de eerste afspraak bij Powder Brows ongeveer 3 uur.
Hoe wordt mijn wenkbrauwvorm bepaald?
Bij het vaststellen van de juiste vorm wenkbrauwen kijk ik naar je wenkbrauwspieren, de vorm van je hoofd en ook heel belangrijk; de leeftijd. Op deze manier teken ik de vorm die het beste bij jouw gezicht past. Daarnaast kun je er zelf nog voor kiezen om de wenkbrauwen voller of juist dunner te houden. Net wat jij mooi vindt!
Kan ik de kleur uitkiezen?
Dat kan zeker! Ik kijk alleen naar de ondertoon van je huid, dus ben je een warm een koel type. Zodra we daar uit zien kan je kiezen uit verschillende kleuren die voor jou geschikt zijn en het mooiste resultaat geven.
Doet de behandeling pijn?
Dit is per persoon verschillend. Ik doe er in ieder geval alles aan om de behandeling zo pijnloos en ontspannen mogelijk te laten verlopen.
Mag ik met mijn permanente make-up in de zon?
Na de behandeling mag je 7 dagen niet in de zon. Na die 7 dagen is het goed om een sunblock te gebruiken. Door de Sunblock krijgt de schadelijke Uv-straling geen kans om in de huid te komen; deze wordt ‘geblokt’ om de huid in te gaan. Hierdoor blijft de kleur van je permanente make-up mooier. En het mooie is dat het naast je permanente make-up ook je huid beschermt tegen het krijgen van pigmentvlekjes.
Goed om te weten: direct na de behandeling
Direct na de behandeling is de kleur altijd een stuk donkerder. Dit neemt altijd na 3-4 dagen af (het grootste deel van de afstoot). Dat komt omdat je huid zichzelf aan het herstellen is. Hierdoor raakt veel pigment verdwenen en betekent dat de kleurintensiteit afneemt (zo een 30% lichter dan direct na de behandeling). Het deel pigment dat blijft zitten komt omdat er ook pigment in de collagene vezels zit. De kleurstoffen van het pigment vormen een gekleurd vezelachtig bindweefsel.
Ik heb nog meer vragen
Vind je het spannend, kan je over iets geen keuze maken of heb je nog veel andere vragen? Bel dan even en kom langs! Ik neem graag de tijd voor je


Tarieven
NAZORGADVIES

  • 3 dagen mag de permanente make-up niet nat worden
  • 7 dagen niet in de zon, sauna, zonnebank of in het zwembad;
  • 3 dagen geen make-up op de plek van de pmu. Het beste is dat pas als de korstjes er helemaal af zijn;
  • De korstjes die ontstaan vallen er vanzelf af. Het is belangrijk dat je die er niet aftrekt;
  • Kijk uit met sporten. Doordat je transpireert gaan je poriën openstaan en is de kans op infectie aanwezig.
NABEHANDELING

Na 4-6 weken is de huid genezen en kom je terug voor de nabehandeling. Tijdens de eerste afspraak plannen we deze gelijk in. In sommige gevallen is een derde behandeling nodig.
Als je voor het eerst permanente make-up laat plaatsen, krijg je altijd gratis een nabehandeling. Wil je permanente make-up bij laten werken (ook als je eerder ergens anders geweest bent), dan zit daar geen nabehandeling bij.
contact

heb je vragen?

Bel mij